Fettreducering med cryolipolysis

Det finns många områden på kroppen som är svåra eller omöjliga att få bort med träning och hälsosam kost. Fettruducering med kyla – cryolipolysis- är en skonsam men samtidigt effektiv behandling för den som önskar bli av med lokala ”fettdepåer” på kroppen, utan att behöva ta till kirurgi.

Tack vare cryolipolysis teknologin (cryo betyder kyla och lipolys nedbrytning av fett) kan man nu frysa ned och avlägsna fettcellerna utan att skada omkringliggande vävnader.

Behandlingen lämpar sig för partier på kroppen med överflödigt underhudsfett. Exempel på behandlingsområden: putmage, kärlekshandtag, ridbyxlår, bh-valk. Däremot är behandlingen inte utformad som en viktminskningsmetod.

Freezefats är en icke-kirurgisk behandling som effektivt, säkert och permanent fryser ned och avlägsnar fettceller på din kropp. Behandlingen är godkänd av FDA (amerikanska motsvarigheten till läkemedelsverket)

 

Vilka resultat kan man förvänta sig?

Fettceller är extremt känsliga för kyla och genom att tillsätta kontrollerad kyla så extraheras energi från fettcellen och den dör. När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek. Processen pågår i upp till 4 månader.

Processen leder till en synbar och mätbar minskning på ca 20-25% fett på den del av kroppen som behandlats. Fettcellerna som behandlats är borta för gott.

 

coolsculpting-before-and-after

Känns det något?

Behandlingen gör inte ont men i början känner du av kylan och ett kraftigt sug. Efter en stund har kylan bedövat huden och du känner oftast ingenting.

En behandling tar normalt en timme. Beroende på hur många områden du vill behandla kan det ta längre tid. Det kan också krävas flera behandlingar vid ytterligare besök. Du och din behandlare sätter upp en plan tillsammans vid konsultationen.

Du bör vara fullt frisk och inte ha någon köldrelaterad diagnos, t ex. fingrar eller tår som vitnar eller blir blåaktiga vid kyla eller cirkulationsrubbningar.
Du ska inte vara gravid eller amma.