Juvederm, Rynkor, Skulptering, Läppvolym

Fillers används för att fylla veck, fördjupningar och fåror som inte beror på muskelaktivitet, det vill säga inte kan korrigeras alls eller tillräckligt effektivt med Botox. Moderna fillers av hög kvalité består av hyaluronsyra, en i kroppen naturligt förekommande sockerart som binder ca 6000 gånger sin vikt i vatten. Som en ”bieffekt” blir därför huden kring injektionen mjukare och fylligare på grund av att den kraftfulla återfuktningen stimulerar produktionen av kollagen i huden. Denna bieffekt utnyttjas också på olika sätt. En god egenskap hos hyaluronsyra är att det allt eftersom det bryts ner i huden i stort sätt behåller sin volym ända tills mycket små mängder återstår. Hyaluronsyra är en icke-permanent filler, det vill säga den bryts ner och försvinner ur kroppen precis som kroppens egen hyaluronsyra omsätts.

Vad innehåller Juvéderm®

Juvéderm® består endast av hyaluronsyra som finns naturligt i huden och framställs syntetiskt genom bakteriell fermentation. Juvederm® har en hög koncentrerad halt av hyaluronsyra för att bibehålla behandlingsresultatet länge.

Juvéderm injiceringsområden:
Rynkor, linjer, volymförlust
Läppvolym, läppkontuering, skulptering
Munvinklar, sura mungipor
Skulptera högre kindknotor, forma näsa, haka, käklinje
Släta ut acne ärr, och andra hud defekter.
Reducera rynkor på handryggar, hals, dekolletage
Mörkhet ,trötthet under ögonen
Fuktbehandla huden
m.m.

Om behandlingen
Juvéderm injiceras med en mycket tunn nål in direkt under huden till önskat resultat har uppnåtts. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen, men det tar bara några minuter och bedövning behövs i regel inte.
Det finns möjlighet att få lokalbedövning eller smärtstillande salva före behandlingen om så önskas.
Samtliga fillers idag innehåller även bedövning, lidocain, därmed är behandlingen ytterst lite kännbar.

Efter behandlingen
Eftersom hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i kroppen är biverkningar och allergiska reaktioner mycket ovanliga. Det händer ibland att man får små stickblåmärken och en eventuell rodnad. Undantaget är volymbehandling av läppar då man nästan alltid får en svullnad som kan sitta i lite längre, 1-3 dagar.

Resultatet efter en Juvéderm behandling syns omedelbart, och efter någon vecka har det naturliga ämnet anpassats i huden med ännu bättre resultat. Eftersom kroppen successivt bryter ner preparaten bör du behandla dig kontinuerligt om du vill ha en maximal effekt. Juvéderm® behandlingen har en ovanligt lång hållbarhet i jämförelse med andra liknande produkter.

Juvéderm Säkerhet
Juvéderm® är en mycket säker produkt, har funnits sedan år 2000 och är världens mest använda fillers.

Vilka reaktioner kan uppstå efter behandlingen?
Direkt efter behandlingen kan det behandlade området bli lite rött och svullet pga. nålsticken, likaså kan något enstaka blåmärke uppstå. Alla dessa biverkningar är övergående och tar vanligtvis i genomsnitt 3-7 dagar.
Alla varianter av Juvéderm har idag i sin form smärtstillande lidocain i sina fillers.

Avanzakliniken använder närmast exklusivt Juvéderm som består av en serie hyaluronsyrabaserade fillers av olika tjocklek och karaktär beroende på vad som ska behandlas. Juvéderm har många fördelar som föranlett vårt val. Hållbarheten är mycket lång, oftast kring 9-12 månader eller längre, produkten är högrenad, helt homogen vilket gör den tacksam att injicera på ett kontrollerat sätt och innehåller lokalbedövning

JUVÉDERM ULTRA 2 ® är en särskild beredning av hyaluronsyra (HA) som finns naturligt i din hud. Den är en biologiskt nedbrytbar gel som flyter lätt och jämnt in i din hud och omedelbart fyller ut små nyupptäckta linjerna och ger ett slätt och mer naturligt utseende och känsla. Du kommer att märka en omedelbar skillnad efter bara en behandling.

JUVÉDERM® ULTRA 3 slätar ut rynkor mellan näsan och mungiporna samt runt läpparna; den kan användas för att göra läpparna fylligare, slätar ut rynkor i glabella, mellan ögonen, m.m.

JUVÉDERM® ULTRA 4 verkar på de synligaste vecken och linjerna och förbättrar ansiktets konturer, samt vid återställande av volymförlust.

JUVÉDERM ULTRA SMILE används för behandling av mun området. Ökar läppvolym, behandlar medeldjup till djupa rynkor. Läppkonturer.

JUVÉDERM ULTRA VOLUMA Återställer ansiktsvolym, kindben, kinder och haka. Hållbarhet upp till 18 månader.

JUVÈDERM Volbella® En ny produkt framtagen speciellt för läpparna med hållbarhet upp till 12 månader. Det är en helt ny typ av filler som ger ett mjukt och naturligt resultat. Volbella® bygger på den speciella Vycross™ teknologin, vilket innebär en mjuk och smidig produkt som ger mjuka och naturliga läppar.

JUVÈDERM VOLIFT . En ny produkt framtagen med den senaste Vycross teknologin innehållande lidokain . Lång hållbarhet upp till 15 månader och mer. JUVÈDERM VOLIFT används för behandling av djupa hud depressioner orsakade av åldrande, återskapande av volym och förbättring av ansiktets konturer.

JUVÉDERM VOLITE Den nya behandlingen Juvéderm® VOLITE innebär att man injicerar lättflytande hyaluronsyra ytligt i huden vilket leder till förbättringar i hudens kvalitet när det kommer till fukt, en jämnare hudstruktur och elasticitet. Produkten är avsedd för ansikte, hals, dekolletage och händer. Juvéderm® VOLITE bygger på sin patenterade Vycross® teknologi som gör att hyaluronsyran lätt kan integrera i hudvävnaden och den är utformad för att hålla i upp nio månader med bara ett behandlingstillfälle.