Kemisk Peeling, AHA-Syror

Slide background
Slide background

Med peelbehandling avlägsnas gamla och skadade hud celler tillsammans med orenheter djupt i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybaildning vilket ger en smidigare hud med ökad lyster.
De peelbehandlingar AvanzaKliniken erbjuder har avsevärt större effekt än de som får säljas i affärer eller brukas i flertalet skönhetssalonger. Därför får de endast hanteras under ansvar av klinikens läkare, sjuksköterskor och specialistutbildade hudterapeuter.
Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring.

Utvecklingen är mycket framgångsrik inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.
Många kemiska peelingar är AHA-behandlingar, där en eller flera AHA-syror ingår i den kemiska peelen. Med peelbehandlingen avlägsnas gamla och skadade hud celler tillsammans med orenheter djupt i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybildning vilket ger en smidigare hud med ökad lyster.

AvanzaKliniken erbjuder olika former av peelbehandlingar beroende på kundens förutsättningar och önskemål:

Rengörande och hudföryngrande peel:
En aha-syrapeel med 25% glykolsyra för allmän uppfräschning av huden. Djuprenande, föryngrande, motverkar acne, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

Pigmentblekande kemiska peeler:
Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra melasma istället. Vid peelbehandlingen gör man huden mottaglig genom AHA-syror och använder pigmentreglerande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att man förebygger framtida pigmentfläckar.

TCA chelated peel
En kemisk peel med 30 % chelerad TCA. Kraftigt hudföryngring och utslätning av rynkor, ärr och acne ärr. Kemisk peel för kraftigt åldrad och solskadad hud och för hud med acne ärr. En kemisk peel med 15 eller 18 % TCA. Serie om 4 peeler för påtaglig hudföryngring. Även för hals och dekolletage. För åldrad eller solskadad hud. Smårynkor slätas ut, hudens textur förfinas, pigment ojämnheter tas bort och man stimulerar kollagenbildningen.

AHA =alpha hydroxy acids
Är koncentrerade frukt-, mjölk- och sockersyror som aktivt löser upp det yttersta lagret av huden.
AHA-behandlingen riktar sig till de patienter som har hud problem som t ex solskador, hyperpigmenteringar, överkänslighet, tunn hud, acne och acnetendens.

För att nå optimal effekt rekommenderar vi att du kombinerar AHA-behandlingen med en serie av medicinska hudvårdsprodukter. Serien är sammansatt av både traditionella och medicinska hudvårdsprodukter och är byggd på biologiska principer och medicinsk erfarenhet, slutresultatet kommer att stärka, vårda och optimerar din behandling.

Vår specialutbildade personal hjälper dig att upprätta en individuellt anpassad behandlingsplan utefter dina behov och önskemål.

Om behandlingen
Vi på AvanzaKliniken har en bred kunskap och gedigen kompetens inom kemisk peeling. Vid konsultationen diskuterar vi vilken typ av kemisk peeling som lämpar sig bäst för just dig, och även vilken typ av medicinsk hudvård man bör kombinera med för att OPTIMERA resultatet.
Vid konsultationsbesöket före behandling går man igenom ditt hälsotillstånd, eventuell aktuell medicinering, tidigare behandlingar, allergier och andra faktorer som är viktiga för rätt behandlingsplan för dig och dina önskemål.