Smooth Surface Daily Peel Pads

12 september, 2017, Nyheter

Smooth Surface Daily Peel Pads är en kompletterande hemmabehandling till dig som önskar mer exfoliering och antiaging-effekt mellan klinikbehandlingar

NeoStratas Smooth Surface Daily Peel Pads till hemmabruk hjälper till att bygga upp hudens naturliga volym och minimerar därmed intrycket av linjer och rynkor, samtidigt som huden exfolieras milt och cellförnyelsen stimuleras. Rekommenderas till den tåliga huden som behöver extra antiaging effekt, men även till en hud med överskottsproduktion av talg och med tendens till orenheter. Produkten passar bra att komplettera hemmaprogrammet med, mellan behandlingarna på klinik. Resultatet är en förbättrad hudstruktur och hudton.

ANVÄNDNING:

Flaskans hela innehåll hälls över de torra bomullspadsen före första användning. En indränkt bommullspad sveps över rengjort ansikte på kvällstid (undvik läppar och ögonparti). Eventuellt överskott masseras in. Därefter appliceras NeoStrata serum och nattkräm anpassat till hudtypen. Används efter hudens tolerans, upp till varje kväll. Användningen minskas vid eventuellt obehag eller tills huden har vant sig. Då produkten innehåller AHA, ska kräm med solskyddsfaktor användas på dagtid.
Pris: 599 kr

Pigmenteringar

12 juli, 2017, Nyheter

Kom ihåg att skydda er i sommar

Melanocyterna har endast en uppgift att utföra. Det är att producera melanin, hudens naturliga UV-filter, som skyddar mot de skadliga solstrålarna. När de blir stimulerade gör de vad de kan bäst – att producera färgpigment. Det är flera saker som stimulerar dessa celler till att jobba aktivt:

• Sol
  • Hormoner
  • Inflammation
  • Värme

Det vi önskar är att STABILISERA melanocyterna året runt så att de inte är lika reaktiva för stimuli. Detta kommer att bekämpa överproduktion och säkra en jämnare fördelning av pigment. Därför är det extra viktigt att använda solskydd, oavsett om det är vintersol, semester sol, påsk sol eller sommarsol. Genom att använda solskydd kommer en stor del av strålningen att stoppas, men det kan inte blockera till 100%. För de som önskar att förebygga pigment och åldersskador rekommenderas därför att sitta i skuggan och använda kläder, solhatt/keps och solglasögon.

OBS: Kom också ihåg att solfilter endast är aktiva på huden i ca 2 timmar, så detta måste återappliceras jämnt under dagen

Om vi inte blir utsatta för en trigger kommer vi heller inte få oönskad pigmenteringsproblematik.

Vi har produkter som jobbar effektivt mot pigmenteringar och vår favorit bland solskydd är ZO Skin Health Oclipse Smart Tone Spf 50

Ny produkt

7 juni, 2017, Nyheter

Nu har vi fått in en ny fantastisk allround kräm med kraftigt hudföryngrande egenskaper.

Advanced Face Repair är en unik formula sammansatt av olika ingredienser som ger din hud bättre hälsa.

De 2 första veckorna använder du bara Advanced Face Repair som en nattkräm. Använd din vanliga rengöring och serum innan, lägg även runt ögonen.
Efter 2 veckor som nattkräm kan du även använda den på dagen. OBS! Viktigt att du lägger solskydd ovanpå. Skulle du uppleva att krämen blir för aktiv, rodnad, torrhet eller utbrott av finnar kan du återgå till att använda krämen som enbart nattkräm.
Advanced Face Repair kan användas på dekolltage, ansikte och ögon.nordic formula

Pris: 1250kr

Niacinamide (Vitamin B3)
Niacinamideär en ingrediens som återfuktar, förebygger fina linjer och förbättrar akne och rosacea
p.g.a. sina antiinflammatoriska egenskaper.

Retinol Cyclosystem Complex (Vitamin A)
Inkapslat Retinol för att ge längre verkningstid och därmed också mindre reaktioner.
Retinol är en effektiv ingrediens för solskador, rynkor och pigmenteringar.

PRO-COLL-ONE
Stimulerar kollagenet och jämnar ut huden.

Juvéderm

10 april, 2017, Nyheter