Välkommen Emily

2 januari, 2019, Nyheter

Vi välkomnar Emily till oss. Emily utbildade sig till hudterapeut på Gilda Skolan i Göteborg 2017 och innehar både svensk SHR och internationell CIDESCO examen.

Avancerad medicinsk hudvård är det roligaste hon vet. Emily har många års erfarenhet av att ta hand om människor och ser fram emot att ta hand om er. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malin jobbar 2 veckor i januari. Alla ni som har bokade tider hos Malin i januari får vara beredda på att Emily eventuellt kommer utföra dom istället.

 

 

 

Naturligt vacker med medicinsk hudvård

11 juni, 2018, Nyheter

Mer och mer inom den medicinska hudvården med laser, peelingar, filler och botox så går det mot ett naturligt utseende. Man pratat mycket om strålande hy med mycket lyster och HUDFITNESS. Men det man inte får glömma är stegen dit.

Första steget är livsstil, då huden är vårt största organ påverkas det mycket av vår livsstil. Rökning, stress, solvanor, kost och sömnvanor är olika faktorer som spelar stor roll i vår huds hälsa och utseende. Tar man inte detta på allvar kan man inte heller förvänta sig samma resultat i övriga steg. 

 

 

Steg nummer två jobbar stimulerande och är våra hudvårdsprodukter. Hur vi tar hand om huden hemma med goda hudvårdsvanor. Har vi produkter anpassade för livsstil och hudtyp? Är det aktiva ingredienser som tillför något till huden och som faktiskt kan stimulera vår egen hud att fungera bättre?

Tredje och fjärde steget är behandlingar som du gör på klinik och som jobbar djupare i huden än hemvårdsprodukter. De jobbar stärkande och reparerande. Kemiska peelingar hjälper mot porer, stimulerar till fukt och jämnar ut pigmenteringar. IPL tar bort ytliga kärl och pigmenteringar och stimulerar kollagenet. Fraxel kan minimera ärr, rynkor och ge en fastare hud. 

Sista steget är korrigerande behandlingar. Där man jobbar med botox och fillers för att korrigera rynkor, svackor och fuktförlust. Och visst kan man få fantastisk bra effekt av enbart dessa korrigerande behandlingar. Men vill man få en strålande hud utan solskador och ett resultat som håller längre måste man ta alla steg på vägen dit. 

Så för optimal HUDFITNESS ska man börja från grunden. Och vårt bästa tips är att börja med bra hudvård i tid, peela huden 4-6 gånger per år och ta hand om dig. Drick mycket vatten och se till att röra på dig och få en god sömn. Då mår alla våra organ som bäst! Sen kan vi stötta upp med laser, botox och fillers där det behövs 🙂

Vi jobbar mycket med att kombinera olika behandlingar och skräddarsyr alltid en plan för just din hud och dina behov. 

Varmt välkomna att boka en kostnadsfri konsultation.

035-121821

 

 

 

 

 

Nytt serum

31 maj, 2018, Nyheter

Nu har vi fått in NeoStratas nya fantastiska serum i Skin Active serien. 

Tri- Therpy Lifting Serum är ett multiverkande serum sammansatt av tre verksamma ingredienser som tillsammans bygger upp hudens naturliga volym, jämnar ut hudtonen och minimerar linjer och rynkor. Aminofil ger ökad fasthet och spänst, PHA stimulerar cellförnyelsen, återfuktar och stärker huden. Samtidigt som lågmolekylär hyalouronsyra tillför ytterligare fukt till huden för smidighet och lyster. Serumet passar alla hudtyper och kan med fördel användas både morgon och kväll eller kombineras med annat NeoStrata serum. Vi älskar det!

Pris: 899 kronor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akne

5 mars, 2018, Nyheter

Vad är Akne?

När man i vardagligt tal säger akne syftar man på acne vulgaris. Det drabbar människor i alla åldrar, men är vanligast i tonåren. I puberteten förändras hormonbalansen i kroppen och könshormonerna gör att det bildas mer talg som täpper igen mynningen på talgkörtlarna. Bakterier i talgkörteln börjar då bryta ner fettet till bland annat fettsyror och kroppen försvarar sig från detta genom inflammation. Talgkörtlarna i ansiktet, på bröstkorgen och på ryggen är stora, och därför får man oftare akne där.

Varför får man Akne?

Det är viktigt att veta att akne många gånger inte beror på dålig hygien eller dåliga kostvanor utan beror på mängden fett som talgkörtlarna producerar. Detta beror i sin tur till största del på ärftlighet. Det är så att vissa har en ökad känslighet i talgkörtelområdet, och har därför lättare att få finnar.

Andra orsaker kan vara

  • Kortisonbehandling
  • Läkemedel för psykisk sjukdom som innehåller litium
  • Anabola steroider
  • Varm och fuktig arbetsmiljö
  • Feta krämer och oljor
  • Stress

 

En mer besvärlig form av akne visar sig som stora och ömmande knölar eller ihåliga cystor djupt i huden. Utslagen kan svullna och göra ont. Det är vanligt att denna typ av akne lämnar kvar ärr när den läker.

En del får akne först i vuxen ålder, eller har kvar sin akne ända upp i 50-års åldern. Sådan akne kallas för akne tarda och blir allt vanligare utan att forskarna vet varför. Det är ibland svårt att skilja vuxenakne från en hudsjukdom som heter rosacea. Rosacea ger en kraftig rodnad framför allt på och kring näsan och på kinderna.

 

Hur ska man behandla sin akne?

Tvätta morgon och kväll
Glykolsyrerengöring som rengör på djupet och hämmar inflammation.

Före och efter kemisk peeling och produkter mot akne.

Undvik feta krämer

Undvik feta krämer och oljor, eftersom de kan täppa till och förvärra aknen. Använd en fettfri kräm för att återfukta huden och en kräm med aktiva ingredienser som hjälper huden andas och förnya sig. Tex. Glykolsyra, salicylsyra, phytic syra, mandelsyra och ammonium hydroxid.

Kläm inte

Kläm inte på aknen, eftersom talgkörteln kan skadas och inflammationen bli värre. Du ska inte heller själv sticka eller skära i en böld. Då ökar risken för ärrbildning.

Var ute men sola försiktigt

Många tycker att aknen blir bättre under en solig sommar. Solen minskar inflammationen i huden som aknen ger och aknen kan därför tillfälligt bli bättre av solning om du inte bränner dig.

Om du har ärr i huden, som små rödlila märken, så kan dessa stanna kvar under en längre tid om du solar. Tiden det tar innan ärren blir hudfärgade förlängs alltså av solningen. Du bör därför vara försiktig med solningen om det finns en tendens till ärr.

Det är viktigt att välja en solskyddsprodukt som inte är fet

 

Akneärr

 

Många får efter sin akne tyvärr fula ärr. Ärren kan skilja sig åt ganska mycket, vissa får utbuktande ärr och andra får ärr som ser ut som stickhål eller gropar i huden. I början brukar ärren vara röda till färgen men med tiden bleks de. Ibland uppstår även pigmentförändringar i samband med läkningsprocessen.

Olika metoder

Det finns olika sätt att ta bort akneärr. De flesta av dessa behandlingar lämpar sig bäst när aknen har läkt och bara ärrvävnaden finns kvar.

Fillers med hyaluronsyra – sprutas in under huden för att lyfta ärret och fylla ut groparna. Denna metod används för att skapa volym och ge huden fukt.

Fraxellaser – laserstrålarna skapar tusentals hål i huden vilket leder till att kroppen startar en läkande process som genererar nyproduktion av frisk hudvävnad. Denna typ av laser påverkar huden på djupet. 

Kemisk peeling – är en syra som penslas på huden. Det finns allt från starka TCA-peelingar till skonsammare AHA-syror. 

Har du problem med akne eller akneärr, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Före och efter 1 Fraxelbehandling

Före och efter 1 TCA peeling