Pigmentfläckar ansikte

pigmentPigmentsfläckar och ojämn pigmentering kan tex orsakas av solexponering som ger en skada i huden och uppträder som mörka fläckar på vår hud, Solar Lentigos. Huden kan också bli mer diffus mörk, mera känt under namnet Actinic Bronzing.

Detta behandlas på ett skonsamt sätt med IPL-behandling.

Det ljus IPL ger ifrån sig är noggrant filtrerat på två sätt så att vi enbart får den exakta våglängd som vår hud kan hantera.

Leverfläckar innehåller melanin, och diffus rodnad på kind innehåller hemoglobin. När hudceller som innehåller mycket melanin eller hemoglobin träffas av rätt slags ljus hettas de upp så pass mycket att de förstörs. IPL-behandlingen kan smidigt och skonsamt ta bort pigmentförändringar och ger huden en jämnare färg och struktur.

Med åldrandet och exponering av sol, väder och vind skadas och slits huden. För mycket solning ger en ojämn pigmentering eller pigmentfläckar.

Med åldern får vi också en minskad produktion av collagen vilket leder till mindre elasticitet i huden och gör den mindre elastisc , slapp och livlös. För mycket solning påskyndar åldrandet av huden därför bör man alltid använda solskyddsfaktor och sola med stor måtta.

Vi rekommenderar ca 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum. Efter IPL-behandlingen ser man hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom ett par dagar stiger pigmentet mot hudytan som små svarta korn som stöts av. Inom 2 vecor har pigmentfläckarna försvunnit eller bleknat betydligt.

Lämpliga för IPL-behandling är ojämnt pigmenterad solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar på händer, uttalade fräknar, platta bruna solfläckar i ansiktet, pigmentfläckar av typen lentigo och seborroiska keratoser.(Melasma behandlas ej med IPL-ljus )

 

Med kirurgi tar vi bort nevus/födelsemärken i ansiktet och på kroppen. Ingreppet görs med lokalbedövning.